sâmbătă, iunie 13, 2009

La mai mare!

Ministerul de Interne şi cel al Apărării şi-au stabilit în cursul zilei de ieri salariile din grila unică, în urma analizei cu experţii din ministere. Discuţiile continuă acum la Ministerul Muncii cu specialiştii din alte ministere pentru a decide valoarea salariilor, sporurilor şi funcţiilor care vor fi introduse în noua lege.
Astfel, cel mai mic salariu în armată şi poliţie, care va fi acordat agenţilor de poliţie debutanţi şi soldaţilor, va fi de 2.280 lei, iar şeful armatei române va câştiga 8.190 lei, la fel ca şi chestorul general de poliţie, potrivit grilei de salarizare convenite de Armată şi Poliţie şi Ministerul Muncii.
Şeful de stat major al armatei, amiralul şi chestorul general de poliţie vor avea salarii cuprinse între 8.100 lei şi 8.190 lei, corespunzător coeficienţilor de salarizare de 13,5-13,65 (la un salariu minim pe economie de 600 lei), în timp ce chestorul şef de poliţie, viceamiralul şi generalul locotenent va putea câştiga cel mult 8.070 lei.
"S-a convenit cu reprezentanţii ministerul Muncii ca şeful armatei să nu câştige mai mult decât ministrul de resort", a declarat, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ''Pro Lex'', Vasile Lincu.
Funcţia corespunzătoare gradului de colonel va avea un coeficient în grila de salarizare a Legii Unitare de 11-12,6, respectiv venituri cuprinse între 6.600-7.560 lei, iar un căpitan ar putea câştiga maximum 6.480 lei. Un locotenent ar putea avea o indemnizaţie cuprinsă între 3.600 şi 4.020 lei, în timp ce un agent de poliţie poate câştiga numai din salariu între 3.420 şi 3.600 lei.
Funcţiile corespunzătoare gradelor de agent de poliţie sau penitenciare debutanţi sau soldaţilor va avea un coeficient în grila de salarizare de 3,8, respectiv un salariu de 2.280 de lei.
Până vinerea viitoare, grupul de lucru de la ministerul Muncii trebuie să finalizeze proiectul de lege privind salarizarea unică în sistemul bugetar. Documentul va ajunge apoi pe masa Guvernului.
Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010, aşa cum a impus Fondul Monetar Internaţiona, însă, intrarea în vigoare a Legii privind sistemul unic de salarizare nu aduce, automat, o creştere salarială. Termenul de aplicare a acestor coeficienţi va fi dat de buget şi va fi stabilit anual nivelul de aplicare printr-o lege specială.
La salariile rezultate prin aplicarea coeficienţilor se aplică salariile de grad, gradaţiile de vechime, sporurile specifice (mai puţin salariul de merit, sporul de dispozitiv, sporul de confidenţialitate, sporul de fidelitate), norma de hrană şi sporurile generale prevăzute în Codul Muncii şi în reglementările comune din legea salarizării.
“Nu exista bani. Dupa criza economica urmeaza recesiunea, care poate dura pana in 2015. Cred ca legea va avea aplicabilitate abia din 2021. Eu sunt interesat de cei cu salariile mici. Ar trebui ca salariul minim sa ajunga la 300 de euro cand vom trece la zona euro”, a declarat presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica...şi cred că are mare dreptate!

Un comentariu:

  1. A fost o mare ţeapă această grilă de salarizare. Ce-i drept, erau aberant de mari salariile conform acestei grile (nu că nu ne-ar fi plăcut, numai că în ultima variantă a grilei, salariile au scăzut cu 70%!!!
    Adică, mai mici decât în prezent. Aberaţia aberaţiei...şi nu e ca la logică...negaţia negaţiei...

    RăspundețiȘtergere