sâmbătă, iunie 27, 2009

Călătorie în Belgia - Anvers, Antwerp, Antwerpen



Anvers
este al doilea oraş ca mărime din Belgia, cu aproximativ 500.000 locuitori şi cel de-al doilea port ca mărime din Europa (după Rotterdam)
. Mai mult decât atât, Anvers este un oraş splendid cu numeroase atracţii arhitecturale, multe dintre ele datând din secolul 16 (epoca de aur a Anvers-ului) şi din secolul 17. Distrugerile care au avut loc în timpul celui de-Al doilea Război Mondial, din păcate, au zguduit oarecum aspectul oraşului vechi. Totuşi, există destul de monumente de admirat. Trecutul este, deasemenea, reprezentat de numeroase picturi ale lui Peter Paul Rubens, care a trăit în Anvers de la începutul secolului 17.

Anvers este un important centru de diamante din lume. Dacă diamantele sunt într-adevăr cele mai bune prietene ale femeilor, atunci multre femei nu vor pleca fără o vizită în zona diamantelor din jurul gării.

Cu toate acestea, Anvers nu trăieşte numai din trecut. În zilele noastre, Anvers şi-a câştigat un loc printre oraşele modă ale lumii, datorită eforturilor depuse de numeroşi tineri designeri flamanzi (de exemplu: Walter Van Beirendonck, Nadine Wynants, Ann De Meulemeester, Dirk Bikkembergs, Kaat Tille).

Este imposibil să nu iubeşti Anvers-ul...pentru că are tot ce-ţi poţi dori: restaurante şi cafenele, bere, buticuri de lux, un centru istoric medieval, cu străzi înguste, râul Schelde..., precum şi zona felinarelor roşii, care este ca un mall de prostituate ce are în centru o secţie de poliţie (în Belgia prostituţia este legală!!!).




Castelul Het Steen (piatra) este un castel de la râul Schelde, renovat şi adaptat de numeroase ori în istoria sa. Cel mai probabil, castelul a fost iniţial o parte dintr-un zid al oraşului şi datează din secolul 13. Pentru o lungă perioadă de timp (1549-1823), castelul a fost folosit ca o închisoare, iar în 1862 a devenit un muzeu arheologic. Atunci când castelul a fost renovat între anii 1889 şi 1890, i-a fost adăgată o aripă în stil neogotic. Din anul 1952 Het Steen este locaţia pentru Maritime Museum.


Central Station (gara) din Anvers este cea mai veche gara din Belgia şi, totodată una din principalele atracţii turistice din Anvers. Gara a fost construit între 1895 şi 1905 şi a înlocuit o gară din lemn construită în 1854 de către inginer Auguste Lambeau.



Casa lui Peter Paul Rubens, în care artistul a traiat între anii 1616 - 1640, când a şi murit, se află pe strada Wapper 9-11, iar statuia acestuia în faţa Catedralei din Anvers.

Cathedral of Our Lady (Catedrala Maicii Domnului, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal), situată în Groenplaats 21 este cea mai mare biserică romano-catolică în stil gotic din Ţările de Jos, are 123 m înălţime şi a fost construită între anii 1352 şi 1521. A fost inclusă pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Conţine un număr impresionant de lucrări ale pictorului baroc Peter Paul Rubens, dar şi lucrări ale altor pictori ca Otto van Veen, Jacob de Backer şi Marten de Vos.

Catedrala ... seara...


"Coborârea de pe Cruce"(The Descent from the Cross) - Peter Paul Rubens


Transport turistic în Anvers...


... şi transport vintage pentru nunţi.



Strada Meir...

Anvers a devenit sinonim cu moda, nu doar în Belgia, dar şi în toată Europa, datorită "Antwerp Six" – celor şase designeri care au absolvit Academia de Arte Frumoase în anii 1980 şi care au devenit un sprijin local. Chiar şi locuitorii din Bruxelles vin aici pentru a cumpăra haine vintage sau cele mai noi creaţii ale designeri-lor. O alta zonă de cumpărături a oraşului este cea a diamantelor. "Anvers cut" - oferă diamantelor scânteie şi strălucire.

Un bar interesant la mall pe strada Meir...Interesant pentru că-şi schimbă culoarea tot timpul. Take a look!

Waw!


La o cafea ... în acelaşi mall. Impresionant, nu?


Red light district în Anvers ... ceva mai mic decât fratele din Amsterdam, dar la fel de util este o binecunoscută parte a oraşului, solicitată de toate tipurile de turişti care vor să fie martori ai vieţii văzută dintr-un alt punct de vedere.

... şi poliţia belgiană la dispoziţia cetăţeanului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu